arriba
 

 
PortadaseparatorOferta educativa


Oferta educativa

 

Industrias Alimentarias

Grados da familia de Industrias Alimentarias


 

Grado básico de Industrias Alimentarias - Industrias Alimentarias

Que se aprende? - Grado básico de Industrias Alimentarias

Realizar operacións de apoio na recepción e na preparación das materias primas e auxiliares que interveñen nos procesos produtivos, colaborando neses procesos e axudando nas operacións rutineiras e sinxelas de elaboración e envasamento de produtos alimentarios, e tamén participando en tarefas sinxelas de laboratorio e operacións rutineiras de proceso químico, intervindo nas operacións de limpeza e hixiene de equipamentos e instalacións, así como de axuda ao mantemento de primeiro nivel, se guindo instrucións técnicas, operando coa calidade indicada, cumprindo as normas correspondentes de hixiene alimentaria, de prevención de riscos laborais e de protección ambiental, comunicándose oralmente e por escrito en linguas galega e castelá, así como nalgunha lingua estranxeira.

 

En que ámbitos se traballa? - Grado básico de Industrias Alimentarias

Na industria alimentaria de pequeno, mediano ou gran tamaño, tanto as que se dedican á fabricación directa de transformacións alimentarias como as de servizos e produtos auxiliares para o sector. Desenvolve, xeralmente por conta allea, tarefas normalizas de apoio nas áreas de recepción, preparación, elaboración e conservación, operando de xeito automático con dispositivos, equipamentos e instalacións, e en areas de laboratorio, realizando tarefas sinxelas e rutineiras. Realiza, así mesmo, tarefas de coidado e mantemento de instalacións e equipamentos, e labores relacionados co transporte interno e coa almacenaxe. Ocasionalmente, pode tamén exercer a súa actividade por conta propia no campo da artesanía relacionada coa fabricación de produtos alimentarios derivados da gandaría. Opera seguindo instrucións de persoas coa titulación de técnico/a superior e segundo procedementos establecidos.

Que postos se desempeñan? - Grado básico de Industrias Alimentarias

Peón da industria da alimentación e bebidas; preparador/ora de materias primas; operador/ora de máquinas para elaborar e envasar produtos alimentarios; mozo/a de almacén; operador/ora de carreta; auxiliar de planta alimentaria; auxiliar de mantemento en industria alimentaria; auxiliar de liña de produción; auxiliar de almacén; auxiliar de limpeza e desinfección de instalacións, aparellos e material de laboratorio; axudante de plantas residuais; axudante de plantas de tratamento de augas.

 

Que módulos se estudian? - Grado básico de Industrias Alimentarias

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas

1 º

AM3161

Comunicación e ciencias sociais I

1 º

AM3163

Ciencias aplicadas I

1 º

MP3070

Operacións auxiliares de almacenaxe

1 º

MP1709

Itinerario persoal para a empregabilidade I

1 º

MP3070

Operacións auxiliares de almacenaxe

1 º

MP3133

Operacións auxiliares na industria alimentaria

1 º

MP3134

Elaboración de produtos alimentarios

2 º

AM3162

Comunicación e ciencias sociais II

2 º

AM3164

Ciencias aplicadas II

2 º

MP3135

Limpeza e mantemento de instalacións e equipamentos

2 º

MP3136

Operacións básicas de laboratorio

2 º

MP3160

Proxecto intermodular de aprendizaxe colaborativa (GB)

No primeiro curso dedicaranse 35 horas á titoría, e 25 horas no segundo curso, ata completar as 2.000 horas.

Duración: 2.000 horas       

  img#37346



Grado medio de aceites de oliva e viños - Industrias Alimentarias

Que se aprende? - Grado medio de aceites de oliva e viños

Elaborar e envasar aceites de oliva, viños e outras bebidas de acordo cos plans de produción e calidade, efectuando o mantemento de primeiro nivel dos equipamentos e aplicando a lexislación de hixiene seguridade alimentaria, de protección ambiental e de prevención de riscos laborais.

 

En que ámbitos se traballa? - Grado medio de aceites de oliva e viños

Na industria de elaboración e envasamento de aceites de oliva, viños e outras bebidas, en pequenas, medianas ou grandes empresas, con tecnoloxía tradicional ou avanzada. Intégrase en equipos de traballo con outras persoas do mesmo ou de inferior nivel de cualificación, dependen do organicamente dun mando intermedio. En certos casos de pequenas empresas pode ter baixo a súa responsabilidade operarios e depender directamente da persoa responsable de produción.

 

Que postos se desempeñan? - Grado medio de aceites de oliva e viños

Bodegueiro/eira, elaborador/ora de viños, cavas, sidra e outras bebidas e derivados. Mestre/a de lagar, extracción e refinamento de aceites de oliva. Recepcionista de materias primas. Operador/ora de sección de embotellamento e/ou envasamento. Auxiliar de laboratorio en lagares e adegas. Auxiliar de control de calidade en lagares e adegas. Comercial de lagares e adegas.

 

Que módulos se estudian? - Grado medio de aceites de oliva e viños

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas

1 º

MP0318

Elaboración de viños

1 º

MP0317

Extracción de aceites de oliva

1 º

MP0156

Inglés profesional (GM)

1 º

MP1709

Itinerario persoal para a empregabilidade I

1 º

MP0316

Materias primas e produtos na industria oleícola, vinícola e doutras bebidas

1 º

MP0030

Operacións e control de almacén na industria alimentaria

1 º

MP0031

Seguridade e hixiene na manipulación de alimentos

1 º

MP1708

Sustentabilidade aplicada ao sistema produtivo

2 º

MP0319

Acondicionamento de aceites de oliva

2 º

MP0321

Análise sensorial

2 º

MP1664

Dixitalización aplicada ao sistema produtivo (GM)

2 º

MP0320

Elaboración doutras bebidas e derivados

2 º

MP1710

Itinerario persoal para a empregabilidade II

2 º

MP0001

Módulo optativo

2 º

MP0116

Principios de mantemento electromecánico

2 º

MP0146

Venda e comercialización de produtos alimentarios

2 º

MP173

Proxecto intermodular (GM)

As prácticas en empresa supoñerán un mínimo dun 25% de duración do curso. 

Duración: 2.000 horas       

  img#89130

Grado superior de vitivinicultura - Industrias Alimentarias

Que se aprende? - Grado superior de vitivinicultura

Organizar, programar e supervisar a produción na industria vitivinícola controlando a produción vitícola e as operacións de elaboración, estabilización e envasamento de viños e derivados, aplicando os plans de produción, calidade, segurida de alimentaria, prevención de riscos laborais e protección ambiental, consonte a lexislación.

 

En que ámbitos se traballa? -Grado superior de vitivinicultura

En pequenas, medianas e grandes empresas vitivinícolas dedica das á produción de uva, á elaboración, á crianza e ao envasamento de viño, así como en pe quenas, medianas e grandes industrias de destilados de viño, concentración de mostos, elaboración de vinagres e outros produtos deriva dos da uva e do viño. Trátase de persoal por conta allea ou propia que exerce a súa actividade en labores de xestión, dirección e supervisión en áreas funcionais de recepción, produción e envasamento.

 

Que postos se desempeñan? -Grado superior de vitivinicultura

Técnico/a vitivinícola. Encargado/a de proceso de destilación e rectificación. Encargado/a de recepción de mostos frescos e sulfitados. Supervisor/ora de columnas de destilación e concentración. Encargado/a da liña de envasamento de destilados, concentrados e vinagres. Encargado/a de avellentamento e crianza de destilados e vinagres. Técnico/a en análise sensorial.

 

Que módulos se estudian? - Grado superior de vitivinicultura

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas

1 º

MP0081

Análise enolóxica

1 º

MP0083

Cata e cultura vitivinícola

1 º

MP0179

Inglés profesional (GS)

1 º

MP1709

Itinerario persoal para a empregabilidade I

1 º

MP0079

Procesos bioquímicos

1 º

MP1708

Sustentabilidade aplicada al sistema produtivo

1 º

MP0078

Vinificacións

1 º

MP0077

Viticultura

2 º

MP0084

Comercialización e loxística na industria alimentaria

2 º

MP1665

Dixitalización aplicada ao sistema produtivo (GS)

2 º

MP0080

Estabilización, crianza e envasamento

2 º

MP0082

Industrias derivadas

2 º

MP1710

Itinerario persoal para a empregabilidade II

2 º

MP0085

Lexislación vitivinícola e seguridade alimentaria

2 º

MO0002

Módulo optativo

2 º

MP0087

Proxecto na industria vitivinícola

2 º

MP0086

Xestión de calidade e ambiental na industria alimentaria

 As prácticas en empresa supoñerán un mínimo dun 25% de duración do curso. 

Duración: 2.000 horas     

 img#32304     img#32304

 

Grado superior de procesos e calidade da industria alimentaria - Industrias Alimentarias

Que se aprende? -Grado superior de procesos e calidade da industria alimentaria

A competencia xeral deste título consiste en organizar e controlar os procesos de elaboración de produtos alimentarios programando e supervisando as operacións e os recursos materiais e humanos necesarios, aplicando os plans de produción, calidade, seguridade alimentaria, prevención de riscos laborais e protección ambiental, de acordo coa lexislación.

 

En que ámbitos se traballa? -Grado superior de procesos e calidade da industria alimentaria

As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en empresas pequenas, medianas ou grandes da industria alimentaria integradas nun equipo de traballo onde realizan tarefas de xestión da produción, organización e control, nas áreas funcionais de loxística, investigación e desenvolvemento, calidade, seguridade alimentaria, prevención de riscos laborais e protección ambiental. Actúan como mandos intermedios baixo a supervisión de persoal responsable técnico de nivel superior, aínda que en pequenas empresas dispoñen dun maior grao de autonomía, e poden asumir labores de xestión e dirección de empresa.

 

Que postos se desempeñan? - Grado superior de procesos e calidade da industria alimentaria

Xefe/a de liña, de planta de fabricación, de sección ou de almacén; xefe de quenda; supervisor/ora de equipamentos, procesos e produtos; encargado/a de produción; en carga do/a de elaboración de novos produtos e desenvolvemento de procesos; técnico/a en análise de alimentos; técnico/a en análise sensorial; técnico/a en laboratorio de control de calidade; inspector/ora ou auditor/ora de calidade; en cargado/a da xestión da seguridade alimentaria; encargado/a de aprovisionamentos; en cargado/a da liña de envasamento e embalaxe; encargado/a de control ambiental e seguridade laboral; técnico/a comercial.

 

Que módulos se estudian? - Grado superior de procesos e calidade da industria alimentaria

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas

1 º

MP0464

Análise de alimentos

1 º

MP0463

Biotecnoloxía alimentaria

1 º

MP0179

Inglés profesional (GS)

1 º

MP1709

Itinerario persoal para a empregabilidade I

1 º

MP0470

Innovación alimentaria

1 º

MP0191

Mantemento electromecánico en industrias de proceso

1 º

MP0468

Nutrición e seguridade alimentaria

1 º

MP0466

Organización da produción alimentaria

1 º

MP1708

Sustentabilidade aplicada ao sistema produtivo

1 º

MP0465

Tratamentos de preparación e conservación dos alimentos

2 º

MP0084

Comercialización e loxística na industria alimentaria

2 º

MP0467

Control microbiolóxico e sensorial dos alimentos

2 º

MP1665

Dixitalización aplicada ao sistema produtivo (GS)

2 º

MP1710

Itinerario persoal para a empregabilidade II

2 º

MO0002

Módulo optativo

2 º

MP0469

Procesos integrados na industria alimentaria

2 º

MP0471

Proxecto intermodular de procesos e calidade na industria alimentaria

2 º

MP0462

Tecnoloxía alimentaria

2 º

MP0086

Xestión de calidade e ambiental na industria alimentaria

As prácticas en empresa supoñerán un mínimo dun 25% de duración do curso. 

Duración: 2.000 horas    

  img#32304


 

Agraria

Grados da familia de Agraria


 

 

Grado básico de Agroxardinaría e composicións florais - Agraria

 

Que se aprende? - Grado básico de Agroxardinaría e composicións florais

Elaborar composicións con flores e plantas e realizar operacións auxiliares en cultivos, en produción de planta en invernadoiros ou en centros de xardinaría, colaborando na preparación do terreo e na implantación e o mantemento de xardíns, parques e zonas verdes, operando coa calidade indicada, cumprindo as normas de prevención de riscos laborais e protección ambiental correspondentes, e comunicándose oralmente e por escrito en linguas galega e castelá, así como nalgunha lingua estranxeira.

 

En que ámbitos se traballa? - Grado básico de Agroxardinaría e composicións florais

Traballos auxiliares na elaboración de composicións con flores e plantas en empresas dedicadas á ornamentación floral e/ou decoración de espazos e eventos. Tamén desenvolven a súa actividade profesional na área de produción e/ou na área de ambiente en grandes, medianas e pequenas empresas, tanto públicas como privadas, dedicadas ao cultivo agrícola, á produción de plantas e á instalación e o mantemento de xardíns e zonas verdes. Están, ademais, capacitadas para realizar tratamentos praguicidas de nivel básico, segundo a actividade regula da pola normativa.

 

Que postos se desempeñan? - Grado básico de Agroxardinaría e composicións florais

Peón agrícola; peón agropecuario; peón en horticultura; peón en fruticultura; peón en cultivos herbáceos; peón en cultivos de flor cortada; peón de xardinaría; peón de viveiro; peón de centros de xardinaría; peón de campos deportivos; peón de floraría; auxiliar de floraría; auxiliar de almacén de flores.

 

Que módulos se estudian? - Grado básico de Agroxardinaría e composicións florais

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas

1 º

AM3009

Ciencias aplicadas I

1 º

AM3011

Comunicación e ciencias sociais I

1 º

MP3159

Itineraio persoal para a empregabilidade básico

1 º

MP3051

Operacións auxiliares de preparación do terreo, plantación e sementeira de cultivos

1 º

MP3053

Operacións básicas de produción e mantemento de plantas en viveiros e centros de xardinarí­a

1 º

MP3055

Operacións básicas en instalación de xardí­ns, parques e zonas verdes

1 º

MP3056

Operacións básicas para o mantemento de xardí­ns, parques e zonas verdes

2 º

MP3050

Actividades de rega, fertilización e tratamentos en cultivos

2 º

AM3059

Ciencias aplicadas II

2 º

AM3012

Comunicación e ciencias sociais II

2 º

MP3057

Materiais de florarí­a

2 º

MP3054

Operacións auxiliares na elaboración de composicións con flores e plantas

2 º

MP3160

Proxecto intermodular de apendizaxe colaborativa (GB)

Duración: 2.000 horas  

 img#13986

Grado medio de Xardinaria e floraría - Agraria

 

Que se aprende? - Grado medio de Xardinaria e floraría

A competencia xeral deste título consiste en instalar, conservar e restaurar xardíns de exterior e interior, así como pradarías para uso deportivo, e realizar as actividades de produción de planta e de floraría, manexando e mantendo a maquinaria e as instalacións, consonte a normativa ambiental, de control de calidade e de prevención de riscos laborais.

 

En que ámbitos se traballa? - Grado medio de Xardinaria e floraría

Desenvolve a súa actividade en empresas públicas e privadas dedicadas á instalación, o mantemento e a mellora de xardíns de interior, de exterior e de zonas verdes, á produción de plantas e terróns de céspede en viveiro e á creación e elaboración de composicións e ornamentacións con flores e plantas.
Ademais, desenvolve actividades de comercialización e distribución, tanto por conta propia como por conta allea. Así mesmo, está capacita do para realizar tratamentos praguicidas, segundo a actividade regulada pola normativa e de acordo coa lexislación sobre prevención de riscos laborais.

 

Que postos se desempeñan? - Grado medio de Xardinaria e floraría

Traballador/ora de hortas, viveiros e xardíns, de parques urbanos e de xardíns históricos e botánicos; xardineiro/a coidador de campos de deporte e en xeral; viveirista; traballador/ora cualificado/a en viveiros, na instalación, mantemento e mellora de xardíns e zonas verdes, por conta propia en empresa de xardinaría, en propagación e en cultivo de plantas en viveiros, en recolección e produción de sementes e froitos en altura; enxertador/ora; florista por conta propia ou allea; oficial de floraría; vendedor/ora de floraría.

 

Que módulos se estudian? - Grado medio de Xardinaria e floraría

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas

1 º

MP0404

Fundamentos agronómicos

1 º

MP0576

Implantación de xardíns e zonas verdes

1 º

MP0408

Infraestruturas e instalacións agrícolas

1 º MP0156 Inglés profesional (GM)

1 º

MP1709

Itinerario persoal para empregabilidade I

1 º

MP0409

Principios de sanidade vexetal

1 º

MP0578

Produción de plantas e terróns de céspede en viveiro

1 º

MP1708

Sostibilidade aplicada ao sistema produtivo

1 º

MP0407

Taller de equipamentos de tracción

MO0001 

Módulo optativo

2 º

MP0579

Composicións florais e con plantas

2 º

MP0479

Control fitosanitario

2 º

MP1710

Itinerario persoal para a empregabilidade II 

2 º

MP0580

Establecementos de floraría

2 º

MP0577

Mantenemento e mellora de xardíns e zonas verdes

2 º MP0581 Técnicas de venda en xardinaría e floraría
MP1664 Dixitalización aplicada ao sistema produtivo (GM) 
MP1713  Proxecto intermodular (GM)

As prácticas en empresa supoñerán un mínimo dun 25% de duración do curso. 

 Duración: 2.000 horas 

 img#13986       img#13986 

 

Grado medio de Produción agroecolóxica - Agraria

 

Que se aprende? - Grado medio de Produción agroecolóxica

Realizar as actividades axeitadas para a obtención de produtos agropecuarios ecolóxicos con técnicas agrícolas e gandeiras, para a mellora da biodiversidade e da estabilidade do medio, e da fertilidade do solo, en condicións de calida de e aplican do a regulamentación de produción ecolóxica, de benestar animal, de prevención de riscos laborais e de protección ambiental.

 

En que ámbitos se traballa? - Grado medio de Produción agroecolóxica

En empresas públicas e privadas dedica das ao cultivo e/ou á produción gandeira ecolóxica, por conta propia ou allea. Dentro da produción agroecolóxica atopamos as seguintes actividades: explotacións frutícolas, hortícolas e de cultivos herbáceos ecolóxicos; explotacións pecuarias ecolóxicas; empresas de produción de plantas para xardinaría ecolóxica; institucións de investigación e experimentación en cult vos e en produción gandeira ecolóxica; empresas de servizo á agricultura e á gandaría ecolóxica; viveiros e hortas escolares; empresas de certificación de produtos ecolóxicos; granxas escola e aulas de natureza.

 

Que postos se desempeñan? - Grado medio de Produción agroecolóxica

Traballador/ora cualificado/a por conta allea e por conta propia en cultivos e en gandaría ecolóxica, agricultor/ora ecolóxico/a, criador/ora de gando ecolóxico, avicultor/ora ecolóxico/a, apicultor/ora ecolóxico/a, produtor/ora de leite ecolóxico, produtor/ora de ovos ecolóxicos, viveirista ecolóxico/a, e operador/ora de maquinaria agrícola e gandeira.

 

Que módulos se estudian? - Grado medio de Produción agroecolóxica

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas

1 º

MP0404

Fundamentos agronómicos

1 º

MP0405

Fundamentos zootécnicos

1 º

MP0406

Implantación de cultivos ecolóxicos

1 º

MP0408

Infraestruturas e instalacións agrícolas

1 º MP0156 Inglés profesional (GM)

1 º

MP1709

Itinerario persoal para empregabilidade I

1 º

MP0409

Principios de sanidade vexetal

1 º

MP1708

Sustentabilidade aplicada ao sistema produtivo

1 º

MP0407

Taller e equipamentos de tracción

MP0413

Comercialización de produtos agroecolóxicos

2 º

MP0415

Empresa e iniciativa emprendedora

2 º

MP0416

Formación en centros de traballo

2 º

MP0412

Manexo sanitario do agrosistema

2 º

MP0411

Produción gandeira ecolóxica

2 º

MP0410

Produción vexetal ecolóxica

As prácticas en empresa supoñerán un mínimo dun 25% de duración do curso. 

  Duración: 2.000 horas  

 img#13986

Grado superior de Paisaxismo e medio rural - Agraria

 

Que se aprende? - Grado superior de Paisaxismo e medio rural

Realizar as actividades axeitadas para o desenvolvemento de proxectos de xardíns e zonas verdes, e a xestión da produción de plantas e da produción agrícola, supervisando os traballos, programando e organizando os recursos materiais e humanos dispoñibles, aplicando criterios de rendibilidade económica e cumprindo a normativa ambiental, de produción ecolóxica, de produción en viveiro, de control de calidade, de seguridade alimentaria e de prevención de riscos laborais.

 

En que ámbitos se traballa? - Grado superior de Paisaxismo e medio rural

Na área de xestión de empresas públicas e privadas dedicadas á instalación, a restauración e o mantemento de parques e xardíns, restauración da paisaxe, produción agrícola convencional ou ecolóxica, e produción de sementes e plantas en viveiro, por conta allea ou por conta propia. Ademais desenvolve actividades de organización, control e realización de tratamentos praguicidas regulados pola normativa.

 

Que postos se desempeñan? - Grado superior de Paisaxismo e medio rural

Técnico en xardinaría; deseñador de zonas axardinadas que non requiran a redacción dun proxecto; en cargado da instalación de parques, xardíns e áreas recreativas urbanas e periurbanas, de mantemento, conservación e restauración de xardíns e parques (áreas recreativas urbanas e periurbanas, e medio natural), de obras de xardinaría e restauración da paisaxe, de podas e operacións de cirurxía arbórea, de viveiros en xeral, de propagación e cultivo de plantas en viveiro, de colleita de sementes e froitos en altura, de produción de sementes e terróns de céspede, de almacén de expedicións de plantas, terróns de céspede e/ou sementes; traballador por conta propia en empresas de xardinaría e restauración da paisaxe; xestor de produción agrícola, tanto convencional como ecolóxica, por conta propia ou allea; responsable de almacén agrícola, de equipamentos de tratamentos terrestres; encargado ou capataz agrícola de hortas, viveiros e xardíns, en xeral.

 

Que módulos se estudian? - Grado superior de Paisaxismo e medio rural

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas

1 º

MP0690

Botánica agronómica

1 º

MP0698

Conservación de xardíns e céspedes deportivos

1 º

MP0692

Fitopatoloxía

1 º

MP0700

Formación e orientación laboral

1 º

MP0694

Maquinaria e instalacións agroforestais

1 º

MP0693

Topografía agraria

1 º

MP0691

 Xestión e organización do viveiro

2 º

MP0697

Deseño de xardíns e restauración da paisaxe

2 º

MP0701

Empresa e iniciativa emprendedora

2 º

MP0702

Formación en centros de traballo

2 º

MP0695

Planificación de cultivos

2 º

MP0699

Proxecto de paisaxismo e medio rural

2 º

MP0696

Xestión de cultivos

 Duración: 2.000 horas

  img#33213 

 

Grado superior de Xestión forestal e do medio natural - Agraria

 

Que se aprende? - Grado superior de Xestión forestal e do medio natural

Programar, organizar, supervisar e realizar, de ser o caso, os traballos no monte e en viveiros, controlan do e protexendo o medio natural e capacitando as persoas para a conservación e a mellor a ambiental, con aplicación dos plans de calidade, prevención de riscos laborais e protección ambiental, de acordo coa lexislación.

 

En que ámbitos se traballa? - Grado superior de Xestión forestal e do medio natural

Na área de xestión de empresas, públicas ou privadas, tanto por conta allea como por conta propia, dedicadas á xestión forestal, cinexético-piscícola, de viveiros forestais, ao desenvolvemento de programas de educación ambiental, información, comunicación, formación, interpretación e actividades de acompañamento e guía no medio socio-natural, e a vixilancia do medio natural e os seus recursos. Na extinción de incendios forestais. Para organizar, controlar e realizar tratamentos praguicidas.

 

Que postos se desempeñan? - Grado superior de Xestión forestal e do medio natural

Encargado de empresas de repoboacións forestais, corrección hidrolóxico-forestal e inventario e aproveitamentos forestais, tratamentos silvícolas, loita contra pragas forestais, construción e mantemento de camiños forestais, turismo cinexético-piscícola, propagación de plantas en viveiro, recolección de sementes e froitos en altura, actividades de asistencia técnica para planificar e realizar o seguimento e adecuación dos hábitat acuícola continental e das especies cinexéticas, repoboacións cinexéticas, piscícolas e astacícolas, de parque natural, reserva de caza, coto, etc; coordinador de unidade de prevención e extinción de incendios forestais, vixiantes de incendios forestais e de vixilancia rural; traballador en control legal de depredadores de tratamentos silvícolas e contra pragas e enfermidades forestais; práctico de topografía, capataz forestal; xestor cinexético, axente forestal, garda de espazos naturais, educador ambiental, monitor/ora da natureza.

 

Que módulos se estudian? - Grado superior de Xestión forestal e do medio natural

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas

1 º

MP0690

Botánica agronómica

1 º

MP0692

Fitopatoloxía

1 º

MP0179

Inglés profesional (GS)

1 º

MP1709

Itinerario persoal para a empregabilidade I

1 º

MP0694

Maquinaria e instalacións agroforestais

1 º

MP1708

Sostibilidade aplicada ao sistema produtivo

1 º

MP0790

Técnicas de educación ambiental

1 º

MP0693

Topografía agraria

1 º

MP0810

Xestión dos aproveitamentos do medio forestal

1 º

MP0811

Xestión e organización do viveiro forestal

2 º

MO0002 

Módulo optativo 

MP0816

Defensa contra incendios forestais

2 º

MP1710

Itinerario persoal para a empregabilidade II 

2 º

MP1665

Dixitalización aplicada ao sistema produtivo (GS) 

2 º

MP0812

Xestión cinexética

2 º

MP0815

Xestión da conservación do medio natural

2 º

MP0813

Xestión da pesca continental

2 º MP0814 Xestión de montes
2 º MP0817  Proxecto intermodular de xestión forestal e conservación do medio

As prácticas en empresa supoñerán un mínimo dun 25% de duración do curso. 

 Duración: 2.000 horas  

 img#13986   img#13986  img#33213

Grado de especializacion de Floraría e arte floral - Agraria

 

Que se aprende? - Grado de especializacioón de Floraría e arte floral

Elaborar/confeccionar, presentar e comercializar todo tipo de composicións elaboradas con flores e plantas naturais e/ou artificiais, secas e/ou preservadas, respectando os requirimentos da elaboración artesá e aplicando técnicas adecuadas con creatividade e innovación, cumprindo a normativa de prevención de riscos laborais e de protección medioambiental. 

 

En que ámbitos se traballa? - Grado de especializacioón de Floraría e arte floral

Podes traballar en empresas públicas e privadas do sector da florería, en talleres de arte floral e en seccións de florería de viveiros e grandes superficies, se obtiveches o título de Especialista ou a certificación académica que acredita a superación deste curso de especialización. 

 

Que postos se desempeñan? - Grado de especializacioón de Floraría e arte floral

Floristas por conta propia ou allea, Floristas sen establecemento físico, Comerciais de florería, Técnicos/as de florería, Oficiais/as de florería, Vendedores/as de florería, Mestres/as de florería, Encargados/as de florería e centros de xardinería e Xestores/as de proxectos de arte floral.

 

Que módulos se estudian? - Grado de especializacioón de Floraría e arte floral

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas

5139

Fundamentos do arte floral.

5140

Composicións con flores.

5141

Composicións con plantas naturais.

5142

Composicións para eventos sociais e conmemorativos.

5143

Ornamentación de grandes espazos con flores e plantas.

 Duración: 600 horas  


 

Seguridade e Medio Ambiente


 

Grados da familia de Seguridade


 

 

Grado Medio Sanidade Ambiental Aplicada - Seguridad e Medio Ambiente

 

Que se aprende? - Grado Medio de Sanidade Ambiental Aplicada

Recompilar datos necesarios para o control de organismos nocivos nos espazos, instalacións e locais. Realizar toma de mostras nos lugares de control de organismos nocivos, seguindo o programa de mostraxe deseñada pola persoa responsable desde o punto de vista técnico. Recoñecer os diferentes organismos nocivos relacionando os tratamentos adecuados para a súa eliminación. Acondicionar as instalacións para realizar o tratamento de eliminación de organismos nocivos posterior. Preparar e trasladar utensilios, equipos e produtos necesarios para a prestación do servizo.

 

En que ámbitos se traballa? - Grado Medio de Sanidade Ambiental Aplicada

No servizo de sanidade ambiental, dedicado ao control de organismos nocivos en entidades públicas ou privadas, baixo a supervisión dun superior. A túa actividade profesional estará regulada pola administración competente.

 

Que postos se desempeñan? - Grado Medio de Sanidade Ambiental Aplicada

Técnicos/as en intervencións orientadas á aplicación de protocolos e tratamentos de desinsectación, desratización, e doutros vertebrados e invertebrados; Técnicos/as en intervencións orientadas á aplicación de protocolos e tratamentos de desinfección; Técnicos/as en intervencións orientadas á aplicación de protocolos e tratamentos para o mantemento hixiénico-sanitario en instalacións fronte ao risco de Legionella e outros organismos nocivos; Técnicos/as en intervencións orientadas á aplicación de protocolos e tratamentos de madeira e derivados contra organismos que degradan a madeira; Técnicos/as en intervencións orientadas á aplicación de protocolos e tratamentos para o control de aves infesta; Técnicos/as en intervencións orientadas á aplicación de protocolos e para o tratamento de piscinas e outras instalacións acuáticas.

 

Que módulos se estudian? - Grado Medio de Sanidade Ambiental Aplicada

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas
1 º MP0156 Inglés profesional (GM).
1 º MP1697 Preparación e traslado de materiais no control de organismos nocivos.
1 º MP1698 Control de organismos nocivos, artrópodos e roedores.
1 º MP1699 Control de organismos que alteran a madeira e os seus derivados.
1 º MP1703 Control de organismos nocivos mediante desinfección.
1 º MP1708 Sostibilidae aplicada ao sistema produtivo
1 º MP1709 Itinerario persoal para a empregabilidade I.
MO0001  Módulo optativo.
2 º MP1664 Dixitalización aplicada aos sectores produtivos (GM).
2 º MP1700 Control de Legionella e outros organismos nocivos en instalacións de risco.
2 º MP1701 Control de organismos nocivos en piscinas e outras instalacións acuáticas.
2 º MP1702 Control de aves-praga.
2 º MP1704 Fundamentos científicos na sanidade ambiental.
2 º MP1710 Itinerario persoal para a empregabilidade II.
2 º MP1713 Proxecto intermodular (GM)

Duración: 2.000 horas

 img#19197

Grado Superior de Educación e Control Ambiental - Seguridad e Medio Ambiente

 

Que se aprende? - Grado Superior de Educación e Control Ambiental

Sensibilizar e educar a poboación, promovendo actitudes que contribúan á conservación e a mellora do medio, informando sobre os seus valores e os problemas ambientais, capacitando para unha correcta toma de decisións, deseñan do actividades para o seu coñecemento e un uso baseado en principios de sustentabilidade, así como realizar accións de xestión ambiental para controlar e protexer o medio, aplican do a normativa.

 

En que ámbitos se traballa? - Grado Superior de Educación e Control Ambiental

En calquera organización de carácter público ou privado, que teña como obxecto o control ambiental e os seus recursos, o desenvolvemento de programas de educación ambiental (información, comunicación, formación, interpretación e participación), a realización de actividades de guía-intérprete e acompañamento polo contorno, ou a xestión ambiental.

 

Que postos se desempeñan? - Grado Superior de Educación e Control Ambiental

Educador/ora ambiental; informador/a ambiental; monitor/a de educación ambiental; documentalista ambiental; guía ambiental; programador/a de actividades ambientais; monitor/a de campañas ambientais; guía-intérprete do patrimonio natural; profesional do servizo de xestión ambiental; profesional do servizo de ambiente; técnico/a en control de espazos naturais, monitor/a da natureza, axente ambiental ou similar, monitor/a de equipamentos ambientais.

 

Que módulos se estudian? - Grado Superior de Educación e Control Ambiental

Curso

Código

Módulos profesionais

Horas
1 º MP0787 Actividades humanas e problemática ambiental
1 º MP0785 Estrutura e dinámica do ambiente
1 º MP0179 Inglés profesional (GS)
1 º MP1709 Itinerario persoal para a empregabilidade I
1 º MP0786 Medio natural
1 º MP0789 Métodos e produtos cartográficos
1 º MP1708 Sostibilidae aplicada ao sistema produtivo
1 º MP0790 Técnicas de educación ambiental
1 º MP0788 Xestión ambiental
2 º MP0792 Actividades de uso público
2 º MP0793 Desenvolvemento no medio
2 º MP1665 Dixitalización aplicada ao sistema produtivo (GS)
2 º MP0017 Habilidades sociais
2 º MP1710 Itinerario persoal para a empregabilidade II
2 º MO0002 Módulo optativo
2 º MP0791 Programas de educación ambiental
2 º MP0794 Proxecto intermodular de educación e control ambiental

As prácticas en empresa supoñerán un mínimo dun 25% de duración do curso.

Duración: 2.000 horas

 img#13986   img#33213